Шольц про агресію РФ: Путін має зрозуміти, що держави ООН налаштовані серйозно

Шольц про агресію РФ: Путін має зрозуміти, що держави ООН налаштовані серйозно

Укрінформ
Путін має усвідомити, що країни-члени ООН налаштовані серйозно відстоювати принципи мирного порядку, аби не допустити проявів ревізіонізму та імперських амбіцій.

З такою заявою виступив у вівторок під час виступу перед Генасамблеєю ООН канцлер ФРН Олаф Шольц, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не забуваймо, що Росія несе відповідальність за цю війну, і саме президент РФ може припинити її в будь-який момент одним своїм розпорядженням. Але для того, щоби він це зробив, він має усвідомити, що ми, держави ООН, ставимося серйозно до виконання наших принципів», - наголосив глава німецького уряду.

Читайте також: ООН є майданчиком, де треба вимагати від Росії припинити війну – Шольц

Він підкреслив, що в багатополярному світі ХХІ століття немає місця ревізіонізму та імперіалізму. Шольц підкреслив, що загарбницька війна Росії завдала величезних страждань не лише Україні: «Люди в усьому світі страждають від інфляції, зростання боргів, дефіциту добрив, голоду та зростання бідності».

У цьому зв’язку він підкреслив, що вважає правильним участь країн з усього світу в пошуках миру. Однак, застеріг Шольц, потрібно оминати «хибних рішень», які лише називаються мирними, бо мир без свободи є гнобленням, а мир без справедливості – диктатурою.

«Це має нарешті зрозуміти й Москва», - зауважив він.

Читайте також: Країни G7 закликали посилити допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку розпочалися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому беруть участь лідери держав і урядів, у тому числі Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-