Євросоюз закликав Північну Корею не підтримувати неоімперіалістичну війну Росії

Євросоюз закликав Північну Корею не підтримувати неоімперіалістичну війну Росії

Укрінформ
Європейський Союз закликає Північні Корею не надавати політичної або військової підтримки Росії у її неоімперіалістичній війні проти України, попередивши, що це потягне за собою санкції.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано у Брюсселі на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу. 

"Ми рішуче засуджуємо не лише російську агресію проти України, а й тих, хто підтримують Росію у її діях. Ми закликаємо Північну Корею припинити надання будь-якої підтримки – політичної або будь-якої іншої - для неоімперіалістичної війни Росії проти України... Будь-які подібні дії зустрічатимуть належну відповідь, як це було з Іраном у звязку із його підтримкою злочинної російської агресії проти України", - сказав Стано, нагадавши про застосування санкцій проти Тегерана. 

Він додав, що у ЄС продовжують спостерігати за ситуацією та "готові вживати заходів, якщо вони будуть необхідні".

Коментуючи нещодавню зустрічі президента РФ з північнокорейським лідером, речник ЄС зауважив, що було цікаво спостерігати за зустріччю цих двох лідерів, які фактично руйнують власні країни: один виснажує свою державу, другий посилає громадян на безглузду смерть під час військової агресії проти України. 

Читайте також: Південна Корея має підтвердження, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

«Зустріч цих осіб свідчить, що Росія поглиблює зв’язки з такими режимами, як північнокорейський, що є одним з найбільш ізольованих у світі й на який накладена ціла серія міжнародних санкцій і санкцій ООН. Це лише підкреслює ізоляцію Росії та її відчай. І це також засвідчує ефективність наших санкцій і політичних заходів проти Росії з метою забезпечити її міжнародну ізоляцію", - заявив Стано.

Як повідомляв Укрінформ, лідер КНДР Кім Чен Ин 12 вересня прибув до Росії, де провів переговори з президентом РФ Путіним на космодромі "Восточний" в Амурській області РФ.

Раніше у США заявили про готовність застосувати санкції, якщо режими в Росії й Північній Кореї здійснюватимуть передачу зброї всупереч ембарго, запровадженому проти КНДР Радою Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-