Південна Корея має підтвердження, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

Південна Корея має підтвердження, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

Укрінформ
Південна Корея вже тривалий час має підтвердження того, що Москва отримує від Північної Кореї озброєння і використовує його у війні Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Офіс південнокорейського президента повідомляє Yonhap.

«Складно про це говорити, бо це питання розвідки, але ми вже давно підтвердили, що надане Північною Кореєю озброєння використовується Росією на полі бою в Україні», - сказав представник офісу.

Він також зауважив, що зараз оцінювати підсумки саміту Кім Чен Ина і Володимира Путіна передчасно, оскільки візит Кіма до Росії ще триває, та додав, що в п’ятницю й суботу лідер КНДР планує відвідати ще два російські міста, де знаходяться важливі військові об’єкти.

«Ми уважно стежимо за всіма подіями і результатами (поїздки Кіма до Росії – ред.) та обговорюємо багатосторонні заходи у відповідь, які можемо вжити разом зі Сполученими Штатами, Японією та іншими союзниками, а також індивідуальні заходи, до яких ми можемо вдатись самостійно», - додав співрозмовник видання.

Читайте також: Штати готові ввести санкції, аби завадити передачі зброї між КНДР і Росією

Очікується, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль порушить питання військових обмінів між КНДР та Росією у своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН.

У повідомленні йдеться, що в ході п’ятиденного візиту до Нью-Йорка наступного тижня Юн має зустрітися з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем і обговорити глобальні питання, такі як війна в Україні та ядерні загрози Північної Кореї, а також шляхи співпраці Сеула та ООН.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Північна Корея вже півтора місяця постачає у Російську Федерацію снаряди 122 мм та 152 мм, а також ракети до РСЗВ «Град».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-