Столтенберг підтвердив, що це його останній термін як генсека НАТО

Столтенберг підтвердив, що це його останній термін як генсека НАТО

Відео
Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що погодився на продовження своїх повноважень до 1 жовтня 2024 року - востаннє.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю CNN.

«Так, це моє останнє продовження повноважень», - сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання журналістки, і при цьому розсміявся.

Він наголосив, що для нього  велика честь займати пост генерального секретаря НАТО. "І це надзвичайно важливо, особливо зараз, коли в Європі йде повномасштабна війна», - додав Столтенберг.

Читайте також: НАТО розробить для України програму з дослідження та покращення закупівельних процедур Міноборони

За його словами, союзникам необхідно триматися разом. «І не в останню чергу, нам потрібно, щоб Європа і Північна Америка були єдиними, а бути генеральним секретарем, аби сприяти цьому - справді великий привілей», - переконаний Столтенберг.

На його думку, також важливо, що США та європейські союзники виділяють значні кошти на підтримку України, надають сучасне озброєння та проводять навчання українських військових. Останній приклад – рішення щодо передачі Києву літаків F-16.

«Тому бути генеральним секретарем, який узгоджує це все, надзвичайно важливо», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: Кулеба і Столтенберг обговорили подальші кроки на шляху України в НАТО

Він також зазначив, що коли президент РФ Володимир Путін спробував перешкодити розширенню НАТО, то домігся зворотного.

«Він хотів, аби НАТО стало меншим, а НАТО стає більшим в Європі, повна протилежність тому, чого він хотів», – сказав генсек Альянсу.

Продовження повноважень Столтенберга ще на рік було узгоджено країнами НАТО 4 липня. Пізніше рішення було затверджено на саміті Альянсу 11-12 липня у Вільнюсі. Столтенберг зберіг свій пост до 1 жовтня 2024 року. Це вже шосте продовження його повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-