МЗС Росії викликало ізраїльського дипломата через слова посла в Києві

МЗС Росії викликало ізраїльського дипломата через слова посла в Києві

Укрінформ
Російське Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах Ізраїлю в Москві Ронена Крауса.

Причиною зовнішньополітичне відомство Росії назвало висловлювання ізраїльського посла у Києві Михайла Бродського, передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

В інтервʼю ізраїльському порталу Iton TV Бродський заявив, що, попри різницю у поглядах євреїв та українців на Степана Бандеру, Романа Шухевича та Андрія Мельника, Україна зараз перебуває «у пошуку своєї ідентичності, у пошуку своїх героїв».

«Нам, звісно, не подобаються ці герої, але для більшості українців – це герої, які виборювали незалежність», – зазначив посол.

Також він додав, що у нинішній війні Росії проти України Ізраїль підтримує і надалі підтримуватиме Україну.

Читайте також: Єрмак здивований нейтральною позицією Ізраїлю щодо війни РФ проти України

МЗС Росії повідомило, що під час бесіди з Краусом російська сторона повідомила про необхідність «однозначної оцінки дій тих, хто в прагненні заохочувати русофобські настрої надихається справами таких воєнних злочинців, як Бандера і Шухевич».

Ізраїльська сторона повідомлення російського відомства наразі не коментувала.

Читайте також: Українського посла викликали до МЗС Ізраїлю після критики політики уряду

22 червня речниця МЗС Росії Марія Захарова у відповідь на інтерв’ю Бродського написала у своєму телеграм-каналі про антисемітську риторику ОУН та звинуватила ізраїльського дипломата у блюзнірстві.

Читайте також: Посольство України розкритикувало політику уряду Ізраїлю щодо РФ і закликало підтримати Київ

Представник МЗС Ізраїлю Ліор Хаят, коментуючи висловлювання Захарової, наголосив, що жодна країна не повинна «читати лекції Ізраїлю, його МЗС і його дипломатам про те, як зберігати пам’ять про Голокост».

Як повідомлялося, посольство України в Державі Ізраїль закликало ізраїльський уряд змінити свою позицію щодо РФ та підтримати Україну оборонними засобами у боротьбі з агресором.

Після цього посла України Євгена Корнійчука викликали до Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

Голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в інтерв’ю заявив, що його країна перебуває в особливій ситуації, ніж Польща, Німеччина, Франція чи будь-яка західна країна.

Читайте також: Сенатори США закликали надати Україні батарею «Залізного купола»

За словами Нетаньягу, Ізраїль також стурбований тим, що будь-які системи, надані Україні, будуть використані проти них, оскільки можуть потрапити до Ірану. На його думку, збалансований спосіб, у який діє Ізраїль, є правильним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-