Єрмак здивований нейтральною позицією Ізраїлю щодо війни РФ проти України

Єрмак здивований нейтральною позицією Ізраїлю щодо війни РФ проти України

Укрінформ
Позиція Ізраїлю не може бути нейтральною з огляду на розв`язану Росією війну та скоєні нею в Україні злочини.

Таке переконання висловив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на зустрічі з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

Єрмак заявив, що не розуміє, чому Ізраїль як держава чітко не задекларувала своє ставлення до "абсолютно неадекватних" заяв Президента Росії Володимира Путіна, який, зокрема, називав Президента України Володимира Зеленського "ганьбою єврейського народу".

"Не розумію, чому Нетаньягу (прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу – ред.) не приїхав до Києва. Чому цього не сталось навіть після прильотів ракет до святих місць – в Умані, в Бабиному Яру", - заявив очільник ОП.

Читайте також: Посольство України розкритикувало політику уряду Ізраїлю щодо РФ і закликало підтримати Київ

Він відзначив, що Ізраїль надає значну гуманітарну допомогу Україні, та висловив думку, що допомога могла б бути значно серйознішою.

«Не знаю, чи вживати слово «повинні», тож вживу слово «можуть» значно більше допомогати. Наприклад, вони знають, як збивати іранські дрони. Як ніхто знають. Ізраїль мав би бути на стороні світла, так ми вважаємо. Так вважають і наші партнери, зокрема, США», - сказав Єрмак.

Читайте також: Українського посла викликали до МЗС Ізраїлю після критики політики уряду

Як повідомлялося, посольство України в Державі Ізраїль закликало ізраїльський уряд змінити свою позицію щодо РФ та підтримати Україну оборонними засобами у боротьбі з агресором.

Після цього посла України Євгена Корнійчука викликали до Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

Голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в інтерв’ю заявив, що його країна перебуває в особливій ситуації, ніж Польща, Німеччина, Франція чи будь-яка західна країна.

Читайте також: Сенатори США закликали надати Україні батарею «Залізного купола»

За словами Нетаньягу, Ізраїль також стурбований тим, що будь-які системи, надані Україні, будуть використані проти них, оскільки можуть потрапити до Ірану. На його думку, збалансований спосіб, у який діє Ізраїль, є правильним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-