Сенатори США закликали надати Україні батарею «Залізного купола»

Сенатори США закликали надати Україні батарею «Залізного купола»

Укрінформ
Американські законодавці Кріс Ван Голлен і Ліндсі Грем закликали Комітет Сенату у справах збройних сил сприяти передачі Україні додаткових засобів протиповітряної оборони США, зокрема системи "Залізний купол".

Як передає Укрінформ, про це йдеться у листі сенаторів від обох партій.

За словами сенаторів, хоча США вже передали Україні обладнання та боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot та HAWK, є необхідність додаткової допомоги.

Зазначається, що 9 травня командувач космічної та протиракетної оборони армії США генерал-лейтенант Деніел Карблер заявив у Сенаті, що США зараз мають дві батареї “Залізний купол”, одна з яких готова до розгортання, а на другій завершується впровадження нового обладнання.

Читайте також: Зеленський обговорив з Байденом розширення оборонної співпраці України та США

Отже, армія США має одну (батарею Iron Dome - ред.), доступну для розгортання, підкреслюється в листі.

"Щоб було зрозуміло, ми не просимо Ізраїль передати свої системи Iron Dome, які мають вирішальне значення для їхньої власної безпеки, а просимо дозволити Сполученим Штатам передати наші власні батареї, щоб допомогти народу України”, - зазначили сенатори.

При цьому вони наголосили, що якщо неможливо передати ці системи Україні, “ми закликаємо шукати інші способи допомоги, зокрема передачу їх союзникам Сполучених Штатів під контролем та наглядом наших сил, щоб звільнити інші засоби протиповітряної оборони США для посилення потреб протиповітряної оборони України".

Читайте також: Залізний купол” для України: не панацея, але користь буде

Як повідомлялося, міністри оборони Сполучених Штатів, Великої Британії, Данії і Нідерландів 15 червня оголосили про надання Україні засобів протиповітряної оборони на тлі російських ракетних атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-