Чубаров закликає після деокупації Криму знищити всі пам’ятники, встановлені росіянами

Чубаров закликає після деокупації Криму знищити всі пам’ятники, встановлені росіянами

Укрінформ
Пам’ятники, встановлені російським окупаційним режимом в Криму, мають бути знищені відразу після звільнення українського півострова.

Про це написав у Телеграмі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Пам'ятники, що вказані у переліку та встановлені російськими варварами в окупованому ними Криму, мають бути знесені за лічені дні з моменту звільнення Криму», - зазначив Чубаров.

Він наголосив, що монументи обов’язково мають бути знесені та знищені з оформленням відповідних актів: жодних "а збережімо в музеї, як свідчення окупації", а "може виставимо в спеціально підібраному місці" тощо.

Читайте також: Корінні народи України мають отримати гарантії щодо свого збереження та розвитку - Чубаров

«Якщо пам’ятники виготовлені з цінного металу, можна переплавити, а так - у пилюку спадщини дикунів, що споганили Крим і поламали життя сотням тисячам його мирних жителів», - акцентував голова Меджлісу.

Чубаров оприлюднив перелік споруджень, про які йде мова. Зокрема це пам’ятники «вежливым людям», «народному ополчению всех времен» та «императрице Екатерине II», встановлені у 2016 році в Сімферополі. Також пам’ятник «императору Александру III» встановлений в 2017 році в парку Лівадійського палацу, арт-об’єкт «время Крыма», відкритий в 2019 році в Сімферополі та зведений того ж року пам’ятник «князю Глебу Святославовичу и летописцу Никону» в Керчі. Орім того, встановлені у 2020 році пам’ятники «будущему императору Николаю II и его невесте» в Алушті та «Петру Котляревскому, генералу от инфантерии» у Феодосії.

Читайте також: Загарбники використовують «націоналізацію» в Криму для пропаганди - Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголошував, що у всіх людей, які нині живуть у тимчасово окупованому Криму, є усвідомлення, що півострів буде звільнений. Впродовж останнього року настрої в Криму змінилися у всіх. Так, прихильники росії, ті, хто незаконно приїхав на півострів, на початку повномасштабного вторгнення «були в ейфорії», та нині мають протилежні почуття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-