Кримчани усвідомлюють, що півострів звільнять – Чубаров

Кримчани усвідомлюють, що півострів звільнять – Чубаров

Укрінформ
У всіх людей, які нині живуть у тимчасово окупованому Криму, є усвідомлення, що півострів буде звільнений.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав у ефірі FREEДОМ, передає Укрінформ.

«Я хочу звернути увагу, що єдине, що об'єднує всіх людей, які живуть у Криму, те, що вони усвідомлюють: Крим буде звільнений. Це усвідомлення є абсолютно у всіх. Якщо говорити про ту частину населення, яка вітала вторгнення росії в 2014 році в Крим, або лишалася байдужим до того, що відбувалося, то багато людей таємно сподівалися, що контроль росії над Кримом призведе до поліпшення їхнього матеріального становища. Адже це було одним із козирів, із яким росія вторгалась на півострів. Люди дивилися, що їм показували російські канали і не уявляли, як насправді живе росія. Ці очікування не виправдалися. І люди вже не бачили перспективи. Тому багато хто з молодих людей, які в 2014 році підтримували росію в Криму, поїхали з півострова», - сказав голова Меджлісу.

Він додав, що впродовж останнього року настрої в Криму змінилися у всіх. Так, прихильники росії, ті, хто незаконно приїхали на півострів, на початку повномасштабного вторгнення «були в ейфорії», та нині мають протилежні почуття.

Читайте також: Кадастр злочинців: Чубаров відреагував на плани росіян видавати солдатам землю у Криму

«Вони сподівалися, що ось-ось українська держава “впаде” і нарешті вже буде, як то кажуть, скрізь росія. Але в міру поразки російських військ, в міру ударів по військових об’єктах у Криму в цієї частини населення є абсолютно є чітке усвідомлення, хоча вони в цьому бояться собі зізнатися, що їм доведеться покинути Крим, оскільки вони там незаконно оселилися”, - зауважив Чубаров.

Як повідомлялося, Чубаров заявляв, що багатотисячний мітинг, який відбувся 26 лютого 2014 року під Верховною Радою АРК, не дозволив путіну руками кримських депутатів створити картинку, що Крим сам попросив приєднатися до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-