Глави МЗС Китаю та Угорщини провели «поглиблений обмін думками» щодо України

Глави МЗС Китаю та Угорщини провели «поглиблений обмін думками» щодо України

Укрінформ
Міністри закордонних справ Китаю та Угорщини Цінь Ган та Петер Сійярто провели «поглиблений обмін думками» щодо України.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ КНР, передає кореспондент Укрінформу.

Цінь назвав Китай і Угорщину «хорошими друзями та хорошими партнерами», відносини між якими «увійшли в найкращий період в історії».

«Китай готовий продовжувати планувати двосторонні відносини зі стратегічної та довгострокової перспективи, підтримувати обміни з Угорщиною на високому рівні, поглиблювати стратегічну взаємну довіру… та спільно реагувати на ризики і виклики», - сказав головний китайський дипломат.

Він також висловив сподівання, що ЄС сформує «об’єктивне і правильне розуміння Китаю» та проводитиме позитивну й прагматичну політику щодо КНР.

Читайте також: Спецпредставник Китаю відвідає Україну та росію

Зі свого боку Сійярто назвав Китай "стратегічним партнером, який дає можливості для розвитку". За його словами, Угорщина вітає китайські інвестиції і виступає проти «відокремлення та роз’єднання», «рішуче підтримує» поглиблення співпраці між Китаєм та країнами ЦСЄ та Європейським Союзом.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв’язків Угорщини Петер Сійярто здійснює візит до Китаю, де планує обговорити план мирного врегулювання ситуації в Україні.

Фото: fmprc.gov.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-