Посол й активісти закликають Берлін не забороняти українські прапори 8 травня

Посол й активісти закликають Берлін не забороняти українські прапори 8 травня

Документ
Укрінформ
Посол України у ФРН Олексій Макеєв закликав берлінську поліцію переглянути рішення щодо заборони української символіки на День пам’яті та примирення 8 травня.

Про це дипломат написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Заборона українських прапорів дуже недалекоглядна та необґрунтована. Німці не мають проблем із українським прапором, який означає мир і свободу. Тому я закликаю поліцію Берліна переглянути рішення та приєднатися до апеляційної скарги», - написав Макеєв.

Він також опублікував копію звернення Альянсу українських організацій і об'єднання «Віче Берлін».

«Ми приголомшені, що берлінська поліція, як і торік, видала розпорядження, яким забороняється використання 8 і 9 травня українських прапорів і символів у пам’ятних місцях. Це прирівнює їх до російських прапорів, георгіївських стрічок і символів війни Z і V», - написали активісти, наголосивши при цьому, що "українські прапори стали міжнародним символом солідарності та боротьби за свободу та демократію".

Читайте також: Посольство України у ФРН запроваджує новий формат Дня памяті та примирення

Вони звернулися до керівництва поліції з вимогою переглянути рішення, але дістали відмову.

У цьому зв'язку Макеєв зауважив журналістам, що «берлінська поліція його розчарувала вдруге за останні кілька днів». За словами дипломата, німецьке населення не має проблем з українським прапором, натомість воно «має проблеми з російською загарбницькою війною та російським прапором, який символізує криваві злочини в Україні».

Як повідомлялося, поліція Берліна 5 травня оголосила про заборону використання російської та української символіки поблизу найбільших меморіалів загиблим радянським воїнам, мотивуючи це бажанням забезпечити порядок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-