Блінкен закликав Китай переконати росію поважати суверенітет України

Блінкен закликав Китай переконати росію поважати суверенітет України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен висловив переконання, що Китаю зараз слід використати свій вплив на кремль та переконати росію відновити суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це глава американської дипломатії сказав у інтерв’ю телеканалу Euronews, передає Укрінформ.

«Насамперед, ідеї миру, які китайці виклали на стіл – і деякі з них справді є позитивними – відображають те, що Китай, а також багато хто з нас говорив впродовж тривалого часу», - зазначив держсекретар США.

У цьому зв’язку він звернув увагу, що найперший елемент китайських пропозицій має на увазі суверенітет, і саме на цьому має бути зосереджена увага.

«Тож, Китай має зосередитися на тому, щоби переконати росію дійсно поважати суверенітет України та повернути територію, яка була захоплена силоміць, з порушенням Статуту ООН, з порушенням суверенітету України», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Пекін контактує з усіма сторонами «конфлікту в Україні» - МЗС Китаю

Він також висловив переконання, що Пекін намагається підійти до врегулювання в Україні двояко. З одного боку, він прагне зробити все по-своєму, підтримати росію в різні способи, в тому числі, на політичному рівні та своєю риторикою. З іншого, Китай хоче, щоби у світі сприймали це як зусилля з просування миру. Крім того, Блінкен зазначив, що Сполучені Штати продовжують зберігати занепокоєння щодо можливих поставок росії зброї з боку Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ЗМІ, під час зустрічі в Пекіні президента Франції Еммануеля Макрона з лідером КНР Сі Цзіньпінем, останній схиляв главу Французької держави до протистояння зі Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-