Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що Кішіда подарував Зеленському під час візиту?

Що Кішіда подарував Зеленському під час візиту?

Блоги
Укрінформ
Його меседж Україні – доволі чіткий

Після завершення візиту прем'єр-міністра Японії до Києва, японські журналісти зацікавилися, що Фуміо Кішіда подарував Президенту України Зеленському під час зустрічі.

Як з'ясувало видання «Санкей», подарунком Кішіди був "Шямоджі перемоги".

Шямоджі – японський кухонний інструмент (історично – дерев'яний) для перекладання звареного рису з рисоварки до мисок. А "шямоджі перемоги" (必勝しゃもじ) є популярним сувеніром у Хіросімі (рідне місто Кішіди), на якому каліграфічно написано слово "Обов'язково переможемо" (必勝).

Японські військові масово носили "шямоджі перемоги" як талісман під час японсько-цінської (1894-1895) та японсько-російської війни (1904-1905), бажаючи неодмінної перемоги.

Японці добре знають, що Кішіда часто фотографується у своєму офісі з великим "шямоджі перемоги", зокрема, під час виборів. І цього разу він вибрав такий символічний подарунок зі своїм підписом для Зеленського. Тож його меседж Україні – доволі чіткий.

Фуміо Кішіда (автор: Шоко Такаясу/Bloomberg)
Фуміо Кішіда (автор: Шоко Такаясу/Bloomberg)

В Японії шямоджі став символом перемоги, тому що в японській мові дієслово "взяти рис" ("меші (о) тору") є омофоном з іншим дієсловом, яке означає "затримати ворога", тобто, перемогти ворога.

Такаші Хірано

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-