Екскомандиру кримського підрозділу «Беркут» оголосили підозру в держзраді

Екскомандиру кримського підрозділу «Беркут» оголосили підозру в держзраді

Укрінформ
Колишньому командиру полку міліції особливого призначення “Беркут” Автономної Республіки Крим повідомили про підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора колишньому командиру полку міліції особливого призначення “Беркут” Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, він під час окупації Криму у 2014 році перейшов на бік росіян та вступив на службу до незаконно утвореного територіального органу міністерства внутрішніх справ російської федерації – “міністерства внутрішніх справ по Республіці Крим”.

Підозрюваний обійняв посаду командира так званого спеціального загону швидкого реагування СОБР.

Читайте також: Екскомандира роти київського «Беркута» заочно судитимуть за розстріли активістів Майдану

“Тим самим він сприяв функціонуванню незаконно створених окупаційних правоохоронних органів рф на території АР Крим, зміцненню їх влади та недопущенні контролю України над цією територією”, - додали в ОГП.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

Читайте також: СБУ затримала колишнього «беркутівця», який видавав позиції українських військ на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, у березні Державне бюро розслідувань передало до суду справу стосовно колишнього командира групи інженерного забезпечення з Криму, який у 2014 році перейшов на бік ворога та брав участь в обстрілі Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-