Справу зрадника з Криму передали до суду - брав участь у знищенні Маріуполя

Справу зрадника з Криму передали до суду - брав участь у знищенні Маріуполя

Укрінформ
Державне бюро розслідувань передало до суду справу стосовно колишнього командира групи інженерного забезпечення з Криму, який у 2014 році перейшов на бік ворога та брав участь в обстрілі Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Після захоплення росіянами військової частини в АР Крим офіцер відмовився передислоковуватись на підконтрольну територію та присягнув на вірність агресору.

Нині фігурант прислуговує загарбникам у складі «міжнародного протимінного центру збройних сил російської федерації». До його обов’язків входить інженерне забезпечення військ рф, в тому числі по замінюванню території України, інфраструктурних об’єктів, адміністративних та цивільних будинків.

Він за вказівкою загарбників використовує розмінувальну техніку для обстрілу не лише українських військових, а й цивільних об’єктів. Зокрема, за оперативними даними, зрадник стоїть за використанням установки УР-77 «Метеорит» у міських кварталах Маріуполя.

«Його родичі проживають у Львівський області. Приблизно за місяць до повномасштабного вторгнення він попередив, що скоро разом з російською армією прийде «звільняти» їх. Матір та сестра одразу ж виїхали за кордон. Батько з бабусею залишились в Україні та ховаючись від ворожих ракет чекали на свого «визволителя», - зауважили в ДБР.

Читайте також: Депутатку від ОПЗЖ, яка допомагала загарбникам у Куп’янську, судитимуть за держзраду

Колишній військовий заочно обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт направлений до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення росії відкрило 1331 кримінальне провадження щодо злочинів проти основ національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-