Депутатку від ОПЗЖ, яка допомагала загарбникам у Куп’янську, судитимуть за держзраду

Депутатку від ОПЗЖ, яка допомагала загарбникам у Куп’янську, судитимуть за держзраду

Укрінформ
У Харкові судитимуть депутатку від нині забороненої партії ОПЗЖ, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала захоплення російськими військами міста Куп’янськ.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що депутатка Куп’янської міської ради від нині вже забороненої політичної партії в Україні на початку війни перейшла на бік ворога. У кінці лютого 2022 року жінка взяла участь в позачерговому засіданні Куп’янської міської ради, на якому підтримала рішення про сприяння російським військам в здійсненні окупації м. Куп’янська шляхом надання гарантій бездіяльності місцевої влади в питанні організації оборони міста», - йдеться у повідомленні.

Після засідання депутатка допомогла російським військовим із поселенням у приміщеннях комунальних підприємств, а також забезпечила продуктами харчування і спецтехнікою для будівництва фортифікаційних споруд зс рф, зазначили у прокуратурі.

Крім того, будучи власницею підприємства зі стоматологічної практики у Куп’янську, у серпні минулого року обвинувачена подала заяву до так званої «Налоговой службы Харьковской области». У результаті цього вказане підприємство отримало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора та її окупаційних органів.

Читайте також: У Миколаєві працівниця підприємства «Зоря-Машпроєкт» отримала 11 років тюрми за держзраду

Обвинувальний акт щодо депутатки за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) направили до Київського райсуду Харкова. Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Як повідомлялося, 27 лютого 2022 року російські війська окупували Куп'янськ. Мер Геннадій Мацегора перейшов на бік росії.

Звільнили місто 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-