Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Крок Туреччини став сюрпризом для російського ринку

Крок Туреччини став сюрпризом для російського ринку

Блоги
Укрінформ
Митна система Туреччини повністю блокує оформлення санкційних товарів до росії

Туреччина раптово зупинила транзит санкційних товарів до росії. Митна система повністю блокує їх оформлення. Такий крок став сюрпризом для російського ринку, який терміново шукає альтернативні маршрути. Проблема Кремля – в тому, що окрім турецького каналу, у росії є тільки китайський коридор, але його доступність – уже на максимумі. Підтверджується, що застрягли саме санкційні товари, які їдуть в росію через так званий "паралельний імпорт".

Деякі експерти пов'язують зупинку транзиту санкційних вантажів до Туреччини з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Тиск надається і на Об'єднані Арабські Емірати, пише Financial Times. Вони стали центром постачання електроніки до росії.

Але є ще одна здогадка. 18 березня закінчується "зернова угода", в якій дуже зацікавлена Туреччина, котра тепер має свої інтереси на кожну відправку зерна з України. росія має намір розірвати угоду і не поновлювати її. Туреччина зацікавлена навпаки. Тому не здивуюся, якщо блокування товарів Туреччиною стане одним з елементів примушування росії продовжити зернову угоду.

Борислав Береза
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-