У Канаді вимагають розслідувати можливе втручання Китаю у вибори

У Канаді вимагають розслідувати можливе втручання Китаю у вибори

Укрінформ
Канадська опозиція вимагає від уряду провести детальне розслідування можливого втручання Китаю у парламентські вибори в країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Канадські опозиційні партії у середу посилили свій тиск з вимогою провести широке громадське вивчення можливого іноземного - особливо китайського - втручання у вибори”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: США обговорюють із союзниками санкції проти Китаю, якщо той допомагатиме росії - ЗМІ

Зазначається, що дві основні канадські опозиційні партії закликали провести незалежне й публічне розслідування, очолюване комісаром, обраним зі згоди усіх парламентських партій.

“Ми хочемо точно знати, що саме китайський авторитарний уряд зробив, й чи були політичні партії поінформовані щодо цього”, - сказав глава Консервативної партії П’єр Поілів’єр.

Читайте також: Китай намагається вести повітряну та морську розвідку на території Канади

Нова Демократична партія, яка входить у коаліцію із Ліберальною партією Джастіна Трюдо, виступила з офіційною пропозицією щодо проведення “повного громадського аналізу” можливого іноземного втручання.

Водночас прем’єр-міністр Трюдо, хоч і визнав намагання Китаю втрутитися у вибори, відкинув ідею широкого публічного аналізу, наголошуючи, що іноземним силам не вдалося вплинути на результати виборів у 2019-му та 2021-му роках.

Читайте також: Китай може вплинути на війну в Україні - глава МЗС Канади

При цьому посольство КНР у Канаді заперечило будь-яке втручання у вибори.

“Ми не зацікавлені у втручанні в канадські внутрішні справи й ніколи не намагалися зробити це”, - заявили у дипломатичному представництві.

Як раніше повідомляло агентство, співробітникам федерального уряду Канади заборонили використовувати на робочих пристроях китайський застосунок соціальної мережі TikTok.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-