Китай може вплинути на війну в Україні - глава МЗС Канади

Китай може вплинути на війну в Україні - глава МЗС Канади

Укрінформ
Китай може посприяти припиненню війни в Україні, наполігши на виведенні росією військ з окупованих територій.

Таку думку в інтерв’ю CBC висловила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми всі підтримуємо розмови про мир, однак, якщо Китай дійсно прагне миру, він мусить сказати росії забиратися з України”, - заявила Жолі.

Читайте також: Китай від самого початку багато в чому підтримує російську війну в Україні - Держдеп

Вона наголосила, що Канада залишається рішуче налаштованою продовжувати допомагати Україні захищатися від російської агресії.

“Все, що відбувається на полі бою, матиме пізніше вплив за столом переговорів. Тож чим більше ми зможемо допомогти Україні захистити себе, тим краще ми зможемо забезпечити Україні міцну позицію у мирних перемовинах”, - зазначила глава МЗС Канади.

Читайте також: Китай витрачає мільярди на підтримку дезінформації рф про Україну – Держдеп

Як повідомлялося, МЗС Китаю у роковини нападу росії на Україну опублікувало свою “позицію щодо політичного врегулювання української кризи”. Документ складається з 12 пунктів: повага до суверенітету усіх країн; відмова від менталітету холодної війни; припинення бойових дій; відновлення мирних переговорів; вирішення гуманітарної кризи; захист цивільного населення та військовополонених; безпека атомних електростанцій; зниження стратегічних ризиків; сприяння експорту зерна; припинення односторонніх санкцій; підтримання стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок; сприяння постконфліктній відбудові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-