Британія в ОБСЄ нагадала, як росія брехала перед вторгненням в Україну

Британія в ОБСЄ нагадала, як росія брехала перед вторгненням в Україну

Укрінформ
Делегація Сполученого Королівства в ОБСЄ під час засідання Постійної ради привернула увагу до того, як росія проводила дезінформаційну кампанію протягом усього періоду підготовки до свого повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відповідну заяву британської місії в ОБСЄ

У заяві заступниця голови місії Дейдра Браун перерахувала випадки, коли російська сторона протягом місяця до запланованого вторгнення брехала щодо нього. 

Так, було вказано на те, що рік тому, 20 січня, у цій самій залі у Гофбурзі у Відні російська делегація заявляла про те, що "роздувається міф про нібито "неминуче вторгнення" росії". 

Пізніше, 3 лютого, російські дипломати в ОБСЄ заявляли, що Захід "нав'язливо спекулює на темі нібито майбутнього російського вторгнення", що є "лише необґрунтованими вигадками". 

А 10 лютого росіяни заявили, що такі заяви є "міфічними".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: російські танки горять на полі бою, єдина надія москви - дезінформація і пропаганда

Через тиждень, 17 лютого, російські дипломати заявили, що Захід "поширює фейкову інформацію і спотворює реальний стан справ", а росія, навпаки, "продовжуватиме закликати до ефективного діалогу", оскільки "конфлікт на сході України може і повинен бути зупинений".

"21 лютого вони наголошували, що "ключ до тривалого миру, відновлення громадянської злагоди в Україні та розрядки напруженості навколо цієї країни лежить у добросовісному виконанні Мінських домовленостей". Того ж вечора російська федерація суперечила сама собі, визнавши Луганськ і Донецьк так званими "незалежними державами", тим самим відмовившись від тих самих Мінських угод, які ще кілька годин тому вони називали ключем до миру", - зазначила Дейдра Браун.

І вже 24 лютого, "тиждень за тижнем заперечуючи свої справжні наміри", росія розпочала жахливе вторгнення на суверенну територію України - держави-учасниці ОБСЄ – всупереч Гельсінському Заключному акту та зневажаючи основоположні зобов'язання цієї організації.

Читайте також: Керівник ЦПД: Потрібна кримінальна відповідальність за навмисну дезінформацію

"росія вела кампанію дезінформації протягом усього періоду підготовки до свого незаконного вторгнення. Кампанію, яку вона наполегливо продовжує донині. Ця кампанія дезінформації зафіксована в архівах для нащадків. Жодна дезінформація не зможе переписати російську брехню і обман", - наголосила заступниця голови британської місії в ОБСЄ. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник генсекретаря Ради Європи Бйорн Берг заявляв, що росія є найпотужнішим прикладом загрози пропаганди, змішаної з дезінформацією та мовою ненависті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-