Керівник ЦПД: Потрібна кримінальна відповідальність за навмисну дезінформацію

Керівник ЦПД: Потрібна кримінальна відповідальність за навмисну дезінформацію

Укрінформ
Навмисна дезінформація має бути визначена як окремий вид злочину, щоб винуваті в її поширенні несли кримінальну відповідальність.

Таку думку в. о. керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов висловив на брифінгу "ІПСО: як жити та працювати в епоху інформаційних атак", що відбувся в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Головне - не знайти ІПСО, а довести, що це злочин і покарати тих, хто цим займається. Бо інакше ми ганятимемося за ІПСО, як котик за сонячним зайчиком... За це все має бути відповідальність. У найгіршому випадку йдеться про заклики до геноциду. Це досить серйозний злочин, за який треба відповідати журналістам, пропагандистам, котрі просувають ті чи інші наративи, у результаті яких ми маємо відкриту агресію на теренах України”, - сказав Шаповалов.

Читайте також: ІПСО в росії займаються окремі групи, які працюють у всіх спецслужбах - Юсов

На його думку, криміналізація таких діянь потрібна, “бо на сьогодні ми говоримо про боротьбу з дезінформацією - а чи десь закріплено у нас відповідальність за дезінформацію?”.

Нагадаємо, абревіатура ІПСО розшифровується як "інформаційно-психологічна операція". Тобто це застосування пропаганди (а також дезінформації, кібератак, перебільшення чи применшення інформації та інших методів впливу) в рамках інформаційної війни.

Фото: moderndiplomacy.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-