ІПСО в росії займаються окремі групи, які працюють у всіх спецслужбах - Юсов

ІПСО в росії займаються окремі групи, які працюють у всіх спецслужбах - Юсов

Укрінформ
рф постійно проводить проти України інформаційно-психологічну операцію (так звану ІПСО), залучаючи дуже потужні і дороговартісні сили.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«У цілому подібними операціями займаються групи, які працюють у всіх російських спецслужбах - це і ФСБ, і ГРУ, окремо є центри ІПСО і в генштабі рф. Якщо говорити про кількість ІПСО в рф, то це наймасштабніша бойова мережа, яка сьогодні існує, напевно, у світі», - сказав Юсов.

За його словами, ІПСО – «це історія не лише про розп’ятого хлопчика, якого фізично не було». «Багато випадків, коли дороговартісні постанови, цілі театральні дійства відбуваються. Зокрема, це вагони з російськими військовими, які катаються туди-сюди, щоб створити чергову інформаційну хвилю про те, що скоро буде напад з білорусі», - зазначив представник розвідки.

Читайте також: Розвідка: Нагнітання теми загрози нападу з боку білорусі є психологічним тиском рф

Він також навів як приклад заяви рф про те, що Україна нібито обстрілює Запорізьку атомну електростанцію.

«Це системна і дороговартісна робота. І є такі ІПСО, які могли б потягнути на “Оскар” чи “Золотий глобус”», - зауважив Юсов.

Своєю чергою представник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Максим Майоров зауважив, що поняття ІПСО торік увійшло у масовий ужиток, це передбачає маніпуляцію, спонукання до певних дій об’єкта. «Досягається шляхом заяв, пропаганди, дій та підлаштованих речей за певним сценарієм. Тобто, ІПСО – це спотворення інформаційного поля», - пояснив він.

За словами експертів, ключові атаки ІПСО зараз спрямовані на підрив стійкості українського суспільства, зокрема у зв’язку з відключеннями електроенергії та щодо дискредитації мобілізації, підрив віри у владу. Також є спекуляції на тему розкрадання зброї, голоду через війну. Крім того, рф збурює світ ядерною тематикою.

Читайте також: росія планує використати українських журналістів для проведення ІПСО - розвідка

В. о. керівника Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Андрій Шаповалов наголосив на необхідності довести, що ІПСО є злочином, а також на просуванні ідеї про відповідальність за такі дії.

На переконання експертів, головний спосіб боротьби з ІПСО - поширювати правду у світі про ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-