Розвідка: Нагнітання теми загрози нападу з боку білорусі є психологічним тиском рф

Розвідка: Нагнітання теми загрози нападу з боку білорусі є психологічним тиском рф

Укрінформ
Нагнітання теми загрози нападу на Україну з боку білорусі є російською інформаційно-психологічною операцією (ІПСО).

Таку думку представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов висловив в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Концептуально нагнітання теми загрози негайної військової загрози з боку білорусі, як інформувало вже Головне управління розвідки, це, власне, російське ІПСО. Безмовно, про диктатора лукашенка нам все відомо, про режим у білорусі. Але є об'єктивні речі: кількість угруповання, готовність сил і засобів та інші моменти, які нам дозволяють стверджувати, що станом на сьогодні загрозі з боку білорусі повномасштабної наземної операції, її участі на боці росії немає», - сказав Юсов.

За його словами, якщо ситуація зміниться, відповідна інформація буде. «Навіть на випадок зміни ситуації Україна готова та відпрацювала всі сценарії. В інтересах саме путіна і так званої російської федерації максимально нагнітати тему саме із білорусі. Але вже й диктатор лукашенко не дуже в це грає. Ми нещодавно бачили, як він водив за ніс лаврова під час зустрічі, і з одного боку, розповідав, як він любить путіна, а з іншого - сказав, що не бачить загрози з боку України, і що Україна тримається. Тобто, не хоче вживати суїцидальних дій диктатор лукашенко», - сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Читайте також: Ситуація на білоруському напрямку залишається контрольованою — прикордонники

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи дійсно російська федерація використовує залізничні цистерни для таємного перекидання своїх військовослужбовців на територію білорусі, він зазначив, що з цього приводу була різноманітна інформація. «Оскільки як до людей до своїх військових рашисти не ставляться, можуть перевозити не тільки в бензовозах, а й в інших місткостях, призначених для інших рідин, наприклад», - сказав Юсов.

Як повідомляв Укрінформ, в українській розвідці вважають, що після невдалого “бліцкригу” в Україні для путіна єдиним виходом є затягування війни проти нашої держави. Альтернативою цьому є або міжнародний трибунал, або бунт всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-