Десятий пакет санкцій включатиме не лише політиків, але й пропагандистів – фон дер Ляєн

Десятий пакет санкцій включатиме не лише політиків, але й пропагандистів – фон дер Ляєн

Укрінформ
Десятий пакет санкцій ЄС буде спрямований не лише на російських політиків і військових, але й пропагандистів, які отруюють людей у себе та за кордоном.

Про це сказала Президентка Єврокомісії Урсула фон ден Ляєн на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським і главою Європейської Ради Шарлем Мішелем.

«Росія має заплатити за завдані руйнування та пролиту кров. Ближчими днями ми запропонуємо десятий пакет санкцій. По-перше, ми накладемо санкції на низку військових і політичних лідерів. Але ми також націлимося на путінських пропагандистів, оскільки їх брехня отруює людей у росії та за кордоном… Ми ідемо за ними», - сказала фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що керівництво євроструктур дуже добре почуло меседжі під час нещодавнього візиту в Київ, коли Президент Зеленський наполягав на такому кроці.

По-друге, пакет включатиме додаткову заборону на експорт на понад 10 млрд євро. «Це надалі буде виснажувати російську воєнну машину та продовжувати розхитувати її економіку», - сказала вона.

Читайте також: США та Британія запровадили санкції проти сімох російських кіберзлочинців

Як повідомлялось, десятий пакет санкцій проти рф може бути ухвалений до річниці початку повномасштабної війни в Україні.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-