США та Британія запровадили санкції проти сімох російських кіберзлочинців

США та Британія запровадили санкції проти сімох російських кіберзлочинців

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів у координації з Великою Британією 9 лютого вніс до санкційного списку сімох осіб, які є частиною російської кіберзлочинної групи Trickbot.

Про це йдеться у пресрелізі Мінфіну США, передає Укрінформ. 

«Кіберзлочинці, особливо ті, що мешкають в росії, прагнуть атакувати критично важливу інфраструктуру, націлюючись на американський бізнес та використовуючи міжнародну фінансову систему. Сполучені Штати вживають заходів у партнерстві зі Сполученим Королівством, оскільки міжнародна співпраця є ключовою для боротьби з російською кіберзлочинністю», — заявив заступник глави Мінфіну США Браян Нельсон.

Зазначається, що до санкційного списку включені семеро росіян, які є частиною кіберзлочинної групи Trickbot.

“Застосовуючи санкції до цих кіберзлочинців, ми надсилаємо чіткий сигнал їм та іншим особам, причетним до поширення програм-вимагачів, що вони будуть притягнуті до відповідальності. Ми завжди ставитимемо нашу національну безпеку на перше місце, захищаючи Велику Британію та наших союзників від серйозної організованої злочинності – незалежно від її форми та місця походження”, - зауважив глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі

Читайте також: Британський депутат заявив, що його пошту зламали російські хакери

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2021 року влада Південної Кореї екстрадувала до Сполучених Штатів росіянина, якого Вашингтон звинувачує у розробці та поширенні шкідливих комп'ютерних програм для відмивання грошей та здійснення крадіжок у великих розмірах. Чоловік був членом кіберзлочинної банди, яка розробила шкідливе програмне забезпечення Trickbot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-