Уряд США спільно з Конгресом шукає нові механізми тиску на росію - Держдеп

Уряд США спільно з Конгресом шукає нові механізми тиску на росію - Держдеп

Укрінформ
Адміністрація Байдена продовжує контактувати з Конгресом США у питанні застосування додаткових механізмів проти росії у відповідь на її агресію проти України.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо спілкуватися з нашими партнерами в Конгресі про нові механізми, якими ми могли б скористатися, і які дозволили б нам застосувати проти рф додаткові заходи у відповідь на звірства, що чиняться нею проти народу України», - сказав представник зовнішньополітичного відомства.

Він нагадав, що уряд США уже запровадив проти росії фінансові санкції, обмеження експортного контролю, а також інші економічні заходи. І це «завдає величезних збитків не лише російській економіці, а й здатності рф вести війну проти України».

Читайте також: США запровадили вторинні санкції проти мережі, що сприяла впк рф

Прайс також зазначив, що попередні системні кроки вже привели до конкретних результатів. Зокрема, росія змушена звертатися по військову допомогу до «нетрадиційних партнерів», таких як Іран і КНДР.

Водночас, за його словами, США продовжують шукати додаткові заходи в межах наявних повноважень, аби посилити тиск на рф.

Читайте також: США попередять Туреччину про наслідки за допомогу росії обійти санкції

У цьому зв’язку Прайс зауважив, що в адміністрації враховують занепокоєння Конгресу, гуманітарних організацій та міжнародних партнерів і зацікавлених сторін з приводу ймовірних наслідків у разі визнання росії державою - спонсором тероризму. При цьому визначаються механізми, які дозволять застосувати додаткову відповідальність стосовно рф.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками розвідки Британії, росія втратила статус надійного експортера зброї на світовому ринку внаслідок вторгнення в Україні та зумовлених цим міжнародних санкцій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-