Спецтрибунал для воєнних злочинців з росії може діяти під егідою НАТО — Левітс

Спецтрибунал для воєнних злочинців з росії може діяти під егідою НАТО — Левітс

Укрінформ
Спецтрибунал щодо засудження росіян за злочини в Україні може бути створений і діяти також під егідою НАТО.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в середу в Ризі заявив президент Латвії Егілс Левітс, передає кореспондент Укрінформу.

“У світлі підготовки до саміту НАТО в липні у Вільнюсі ми маємо створити трибунал, аби покарати тих, хто призвів до цієї війни. На міжнародній арені треба створити спецтрибунал для засудження воєнних злочинців. Можливо, це буде під егідою НАТО або ж можливі також інші варіанти”, - підкреслив Левітс.

Президент Дуда зазначив, що він приєднується до ініціативи президента Латвії щодо створення спеціального трибуналу щодо засудження злочину агресії проти України.

Він зауважив, що у міжнародному праві є прогалина, яка не дозволяє поставити російських воєнних злочинців перед Міжнародним кримінальним судом. Відтак, аби ця кримінальна відповідальність за злочини, скоювані росіянами в Україні, настала, необхідно створити спецтрибунал.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з премʼєркою Франції, говорили про спецтрибунал для рф

“Відтак, ми з паном президентом діятимемо разом і вестимемо переговори з колегами на міжнародній арені. Це є одним з найважливіших завдань, яке ми зараз хочемо реалізувати”,- наголосив Дуда.

Як повідомлялося, Україна разом з партнерами наразі опрацьовує дві основні моделі створення спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-