Спікер Сенату Чехії: Режим путіна потурає антисемітським заявам

Спікер Сенату Чехії: Режим путіна потурає антисемітським заявам

Укрінформ
Режим путіна продовжує потурати антисемітським висловлюванням своїх представників навіть на адресу найвищих посадовців інших держав.

Про це заявив голова Сенату Чеської Республіки Мілош Вистрчіл з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту, передає Укрінформ із посиланням на iDNES.

«Тоталітаризм, авторитаризм і ненависть не залишилися в минулому, що є, серед іншого, приводом згадати жертв Голокосту… На невеликій відстані від Чехії режим путіна продовжує потурати антисемітським висловлюванням навіть на адресу найвищих політичних представників, таких як Володимир Зеленський», – заявив Вистрчіл.

Своєю чергою голова Федерації єврейських громад Чехії Петр Папоушек нагадав про нещодавню заяву міністра закордонних справ рф сергія лаврова. Той порівняв підтримку України з боку західних урядів з «остаточним вирішенням Гітлером єврейського питання», що призвело до вбивства шести мільйонів євреїв під час Голокосту.

Читайте також: США та Ізраїль засудили слова лаврова, пов'язані з Голокостом

«Він (Лавров - ред.) стверджував, що Сполучені Штати створили коаліцію європейських держав, аби таким самим чином вирішити «російське питання». Це не перший раз, коли він використовує еквівалент Голокосту та Гітлера. Шокує, що такі заяви робить найвищий представник держави, чия армія визволила Аушвіц 78 років тому», – сказав Папоушек.

Як зазначає видання, на заходах з річниці визволення концтабору в Аушвіці (Освенцимі) були присутні ті, хто пережив Голокост, зокрема, українці Володимир Дворкін і Віталій Талалаєвський, які мусили втікати від російської агресії та знайшли притулок у Чехії.

Фото: facebook.com/milosvystrcil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-