США та Ізраїль засудили слова лаврова, пов'язані з Голокостом

США та Ізраїль засудили слова лаврова, пов'язані з Голокостом

Укрінформ
США та Ізраїль засудили слова очільника МЗС рф сергія лаврова, який порівняв міжнародну ізоляцію його країни внаслідок неспровокованого вторгнення в Україну з убивством євреїв у Європі під час Голокосту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

лавров особливо наголосив на США, які стали організуючою силою коаліції, що підтримує Україну, і у Вашингтоні його слова зустріли настільки ж різким засудженням.

"Наша перша реакція - як він сміє порівнювати що-небудь із Голокостом! Що-небудь, не кажучи вже про війну, яку вони розв'язали! Це майже настільки абсурдно, що на це не варто реагувати", - заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі на брифінгу.

Читайте також: Посол України розкритикував Ізраїль через переговори з лавровим

Кірбі вказав, що відтоді, як росія вторглася в Україну, спочатку 2014 року, потім, набагато масштабніше, на початку 2022 року, заяви про те, що росіяни є жертвами, безглузді.

Кірбі назвав порівняння з Голокостом "маячнею" і "безглуздим", відступивши від лексики ретельно сформульованих заяв, які зазвичай використовують представники Білого дому, обговорюючи делікатні міжнародні теми.

Ізраїль рішуче засудив погляди лаврова на європейську історію і на європейське сьогодення, де росія, а не Німеччина бачиться як найбільша загроза миру і процвітанню на континенті.

Читайте також: Від «звичайного фашизму» – до звичайного рашизму

"Будь-яке порівняння або зіставлення поточних подій із гітлерівським планом остаточного рішення щодо винищення єврейського народу спотворює історичну правду, паплюжить пам'ять загиблих і тих, хто вижив, і має бути рішуче відкинуте", - заявило МЗС Ізраїлю.

Яд Вашем, музей і меморіал Голокосту в Єрусалимі, засудив те, що він назвав "образою реальних жертв нацизму" з боку лаврова, заявила ізраїльська газета Haaretz.

лавров неодноразово викликав обурення своїми висловлюваннями про Гітлера в контексті війни росії проти України. Так, 2 травня Ізраїль викликав російського посла і вимагав вибачень після того, як міністр закордонних справ росії припустив, що у Гітлера було єврейське коріння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-