Санкції проти рф та підтримка України: Японія розповіла про пріоритети G7 на 2023 рік

Санкції проти рф та підтримка України: Японія розповіла про пріоритети G7 на 2023 рік

Укрінформ
Японія, яка цьогоріч головує у "Великій сімці" (G7), очікує, що війна росії в Україні домінуватиме в переговорах між найбільшими економіками світу.

Про це заявив головний фінансовий дипломат Японії Масато Канда, передає Укрінформ із посиланням на Reuters

«Санкції проти росії та підтримка України будуть головним пріоритетом на зустрічах фінансових лідерів G7 під головуванням Японії», - сказав Канда, який цьогоріч опікуватиметься переговорами G7 щодо економічної політики.

За його словами, серед інших питань, які стоять на порядку денному G7, будуть глобальні проблеми боргу. Різке зростання відсоткових ставок у США позначилося на номінованому в доларах боргу країн із ринком, що формується, який уже ослаб через пандемію, а тепер страждає від високих цін на імпорт продуктів харчування та енергоносіїв в результаті війни росії проти України.

Канда сказав, що Японія працює, щоб допомогти Шрі-Ланці, яка переживає найглибшу економічну кризу за 70 років, координуючи свої дії з Паризьким клубом країн-кредиторів та Міжнародним валютним фондом, щоб забезпечити участь Китаю та Індії у зусиллях щодо реструктуризації боргу острова.

Читайте також: G7 створює координаційний механізм допомоги Україні у відновленні інфраструктури

За словами Канда, Токіо також планує очолити обговорення щодо розширення регіональної багатосторонньої угоди про валютні свопи, яка називається Угодою про багатосторонню ініціативу (CMIM), щоб підготуватися до майбутніх фінансових криз та стихійних лих. 

Як повідомляв Укрінформ, «Група Семи» (G7), у якій зараз головує Японія, провела розширену зустріч на рівні глав МЗС з питань екстреної допомоги Україні з метою відновлення її енергетичного сектору та іншої критично важливої інфраструктури. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-