У Стамбулі чоловік імітував стрілянину біля генконсульства Швеції

У Стамбулі чоловік імітував стрілянину біля генконсульства Швеції

Укрінформ
У Стамбулі озброєний чоловік імітував стрілянину перед будівлею генконсульства Швеції та був затриманий, охорону дипустанови посилили.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Sabah.

“Під час проведення акцій протесту неурядових організацій близько 12:00 озброєний чоловік із турецьким і шведським прапорами в руках вийшов перед генеральним консульством Швеції в Стамбулі і скандував гасла. Він навів зброю на консульство, кинув на землю шведський прапор”, - розповідає видання деталі інциденту.

Чоловіка затримав наряд поліції. Після перевірки зброї виявилося, що вона не була заряджена.

Загалом після нападу на Коран і образи на адресу президента Реджепа Тайїпа Ердогана у Швеції перед генеральним консульством Швеції в Стамбулі були посилені заходи безпеки.

Читайте також: Фінляндія може відмовитися від спільної заявки на вступ до НАТО зі Швецією

Як повідомляв Укрінформ, після акції, проведеної в Стокгольмі, де було спалено Коран, Туреччина вимагала від Швеції дотримання домовленостей Тристороннього меморандуму щодо вступу країн в НАТО, зокрема стосовно боротьби з тероризмом, та засудила дозвіл на подібні дії з боку Робочої партії Курдистану (РПК), закликаючи до розслідування інциденту.

Також Анкара скасувала призначений на 27 січня візит міністра оборони Швеції Пала Джонсона до Анкари.

Пізніше президент Реджеп Тайїп Ердоган заявив про те, що Швеції годі чекати підтримки Туреччини щодо вступу в НАТО, оскільки вона демонструє неповагу до релігійних переконань та підтримує терористичні організації.

Фото: Sabah

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-