Незалежне медіа звинувачує уряд Британії в допомозі пригожину обійти санкції

Незалежне медіа звинувачує уряд Британії в допомозі пригожину обійти санкції

Укрінформ
Міністерство фінансів Великої Британії допомогло «босу російських військових найманців-убивць» обійти санкції та розпочати цілеспрямовану юридичну атаку на британського журналіста, який розкрив правду про тіньові операції ПВК «Вагнер».

Про це йдеться в матеріалі британського незалежного медіаресурсу openDemocracy, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Величезний масив зламаних електронних листів засвідчив, що Міністерство фінансів Великої Британії під керівництвом Ріші Сунака в 2021 році видало спеціальні ліцензії, щоби дозволити олігарху (пригожину – ред.) обійти санкції та розпочати агресивну судову кампанію проти журналіста в лондонських судах», - зазначається в матеріалах проведеного розслідування.

Читайте також: Сліди пригожинських маніяків: «Вагнер» як інструмент російської експансії у світі

При цьому пояснюється, що санкції, запроваджені Британією та ЄС у 2020 році, мали на меті заборонити будь-кому мати справу з пригожиним. Він також потрапив у чорні списки Мінфіну США в 2018 році. Водночас, за допомогою спеціальних ліцензій можна робити виключення в санкціях для певних випадків.

openDemocracy заявляє, що мінфін Британії надав ліцензії юридичній фірмі, яка займалася судовим позовом проти журналіста Елліота Хіггінса, засновника сайту Bellingcat, після того, як вийшли матеріали про тіньові операції «Вагнера». Журналіста звинувачували в наклепі.

«Справа розвалилася в березні 2022 року, після вторгнення росії в Україну. Але ключові подробиці того, як підсанкційний олігарх зміг продовжити юридичну атаку, досі залишалися таємницею», - зазначає видання.

У розслідуванні openDemocracy вказується, що завдяки ліцензіям британського мінфіну пригожин міг наймати британську юридичну фірму та оплачувати процес, який став ключовою частиною його стратегії підриву глобальних санкцій проти ПВК «Вагнер».

Читайте також: США переслідуватимуть ПВК «Вагнер» всіма доступними способами - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня уряд США оголосив ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією, що дозволить посилити тиск санкцій на це угруповання, яке бере безпосередню участь у жорстокій агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-