Штати визнають ПВК «Вагнер» як транснаціональну злочинну організацію – Білий дім

Штати визнають ПВК «Вагнер» як транснаціональну злочинну організацію – Білий дім

Укрінформ
Міністерство фінансів США має намір визначити статус ПВК «Вагнер» як «транснаціональної злочинної організації» через її причетність до скоєння воєнних злочинів у різних країнах, у тому числі в Україні.

Про це заявив у п’ятницю під час брифінгу координатор з Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цей крок (уряду США – ред.) визнає трансконтинентальну загрозу, яку представляє «Вагнер», у тому числі у зв’язку з його поточною серйозною злочинною діяльністю», - зауважив представник Білого дому.

Такий статус передбачає введення додаткових санкцій, про що, за словами Кірбі, буде оголошено наступного тижня.

Представник адміністрації США також зазначив, що президент рф володимир путін зробив ставку на «Вагнер» під керівництвом євгенія пригожина у війні проти України. «Ми продовжуємо оцінювати, що зараз «Вагнер» має приблизно 50 тисяч військових, розгорнутих в Україні, в тому числі 10 тисяч контрактників і 40 тисяч ув’язнених», - поінформував Кірбі.

Він додав, що США надсилають чіткий меседж для всіх, хто розглядає можливість забезпечення підтримки російській ПВК.

Читайте також: США намагаються припинити діяльність ПВК «Вагнера» - Держдеп

«Вагнер» є злочинною організацією, яка продовжує чинити масові звірства та порушувати права людини. І ми невпинно працюватимемо над виявленням, викриттям, припиненням діяльності та покаранням тих, хто надає допомогу «Вагнеру», - наголосив представник Білого дому.

Як повідомлялося, в грудні Європейська рада ухвалила санкції проти російської приватної військової компанії, які поширюються на саму «Групу Вагнера», а також на вісьмох осіб і три установи, пов’язані з її діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-