США переслідуватимуть ПВК «Вагнер» всіма доступними способами - Держдеп

США переслідуватимуть ПВК «Вагнер» всіма доступними способами - Держдеп

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів має намір докласти всіх можливих зусиль для того, щоби протистояти руйнівній активності російської ПВК «Вагнер» як в Україні, так і в інших країнах.

Про це у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми використовуватимемо всі відповідні інструменти для переслідування групи «Вагнера», щоби протистояти її дестабілізуючим діям, її дестабілізуючому впливу як в українському контексті, так і в ширшому», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Штати визнають ПВК «Вагнер» як транснаціональну злочинну організацію – Білий дім

Речник зовнішньополітичного відомства також наголосив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами переслідуватимуть також всіх, хто допомагає росії в її агресії, у тому числі шляхом постачання зброї та обладнання членам приватної військової компанії.

Прайс нагадав, що минулого тижня уряд США визнав «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією та оприлюднив докази передачі озброєнню цьому угрупованню з боку Північної Кореї.

Читайте також: Штати надали Радбезу ООН докази завезення зброї з Північної Кореї в росію

У цьому контексті він зазначив, Вашингтон працює з іншими країнами, щоби унеможливити потоки зброї з КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Білий дім заявив, що впродовж ближчих днів має намір запровадити нові санкції проти ПВК «Вагнер», яка зараз веде бойові дії на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-