Штати наполягають, що Фінляндія і Швеція готові до членства в НАТО

Штати наполягають, що Фінляндія і Швеція готові до членства в НАТО

Укрінформ
Попри заяви президента Туреччини Реджепа Ердогана, що його країна не ухвалюватиме рішення про розширення НАТО, офіційний Вашингтон наполягає: Фінляндія і Швеція готові до членства в Альянсі.

З відповідною заявою виступив у понеділок речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наша оцінка полягає в тому, що Фінляндія і Швеція готові приєднатися до Альянсу», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Столтенберг переконаний, що Швеція і Фінляндія невдовзі стануть членами НАТО

Він підкреслив, що про це в Вашингтоні заявляли на різних рівнях, крім того, Конгрес США ухвалив відповідне рішення – згідно з процедурою, що існує в Альянсі.

«Одна з причин, чому Фінляндія і Швеція готові приєднатися до НАТО, це те, що вони є розвинутими демократіями», - зауважив речник Держдепу.

Читайте також: Туреччина вимагає від Швеції розслідувати спалення Корану в Стокгольмі

Як повідомлялося, напередодні в Стокгольмі відбулася акція протесту Робочої партії Курдистану (РПК), яку уряд Ердогана вважає ворожою і називає терористами. 

У Анкарі звинуватили Швецію в пропаганді антитурецької діяльності. А президент Ердоган заявив, що його країна не підтримає заявку Швеції на вступ до НАТО.

Читайте також: Ердоган відмовив Швеції у підтримці щодо вступу в НАТО

У цьому зв’язку представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати підтримують право людей на проведення мирних зборів та висловлювання власної позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-