Британія і США: світ не втомиться від подій в Україні та не опустить руки

Британія і США: світ не втомиться від подій в Україні та не опустить руки

Укрінформ
Розрахунок путіна на те, що західний світ може втомитися від війни в Україні й утратити бажання протистояти агресії рф, був його колосальною помилкою, оскільки країни Заходу продовжать послідовно підтримувати Україну й тиснути на кремль.

Про це заявили в вівторок на спільній пресконференції в Вашингтоні глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі та держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У той час, як три чверті всіх членів ООН проголосували за те, щоби засудити це вторгнення, ми повинні пам’ятати, що ніколи на нашій пам’яті росія не була більш ізольованою, а Атлантичний Альянс – більш об’єднаним. Якщо путін думав, що світ втомиться від подій в Україні і втратить бажання протистояти його амбіціям, це було ще однією колосальною помилкою з його боку», - наголосив британський міністр.

Читайте також: Британія надіслала чіткий меседж путіну, що буде з Україною до її перемоги – глава МЗС

Він підкреслив, що протистояння загрозам, які виникли внаслідок агресивної війни путіна проти України, стало основним питанням на порядку денному його зустрічі з главою Держдепартаменту США в вівторок у Вашингтоні

Держсекретар Ентоні Блінкен, зі свого боку, нагадав, що і президент Байден, і прем’єр-міністр Сунак «зобов’язалися стояти разом з Україною стільки, скільки знадобиться».

Читайте також: Штати дотримуватимуться обіцянки давати Україні те, чого вона потребує – Білий дім

У цьому контексті Блінкен зауважив, що США, Британія та інші союзники й партнери продовжать підтримувати український народ на тлі жорстоких атак росії, у тому числі тієї, що сталася минулими вихідними в Дніпрі.

«Ми також разом чинимо економічний тиск шляхом скоординованих санкцій та експортного контролю проти москви, притягнення до відповідальності президента путіна та його прибічників, накладення витрат, спрямованих на позбавлення росії ресурсів, необхідних їй для подальшого підживлення своєї військової машини», - зауважив Блінкен.

Читайте також: Британія закликатиме США та Канаду прискорити підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі у вівторок розпочав турне США й Канади, де заплановані його зустрічі з державним керівництвом обох країн. Ще до відльоту Клеверлі заявив, що зосереджуватиметься на можливостях для посилення міжнародної підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-