Британія надіслала чіткий меседж путіну, що буде з Україною до її перемоги – глава МЗС

Британія надіслала чіткий меседж путіну, що буде з Україною до її перемоги – глава МЗС

Укрінформ
Масштабний пакет оборонної допомоги Україні з боку Сполученого Королівства є чітким сигналом для росії й безпосередньо для володимира путіна, що Британія взяла на себе зобов’язання підтримувати українців до їхньої перемоги.

Про це заявив у вівторок під час виступу в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Причина, чому ми вирішили збільшити нашу підтримку, включно з цими дуже сучасними танками стандартів НАТО та іншого важкого танкового й артилерійського озброєння, інших броньованих машин… полягає в тому, що нам потрібно було надіслати дуже чіткий меседж», - зауважив британський міністр.

Він наголосив, що цей меседж був адресований в тому числі путіну.

«Він полягав у тому, що ми взяли на себе зобов’язання підтримувати українців до їхньої перемоги», - підкреслив Клеверлі.

Читайте також: Британія забезпечить можливість українців захистити свою країну – Сунак

Він зазначив, що Британія весь час дуже тісно працювала з українцями, а також союзниками в НАТО з приводу того, чого потребує Україна на кожному етапі протистояння масштабній агресії рф. У цьому зв’язку, за його словами, реагування охоплювало найбільш необхідне – від протитанкових засобів на початку вторгнення, такі як Javelin та NLAW, до обладнання з метою відновлення критичної інфраструктури в Україні внаслідок ракетних ударів рф. І зараз дійшла черга до танків.

Британський міністр також зауважив, що Захід зберігатиме «стратегічну витривалість» у допомозі Україні, і путін це має зрозуміти.

«Тож найкраще, що він (кремлівський лідер – ред.) може зробити та зберегти життя своїм власним військовим, це визнати, що ми залишатимемося з українцями, допоки вони не досягнуть перемоги», - наголосив глава британського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі у вівторок розпочав турне до Північної Америки, під час якого заплановані його зустрічі з державним керівництвом Сполучених Штатів і Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-