Штати дотримуватимуться обіцянки давати Україні те, чого вона потребує – Білий дім

Штати дотримуватимуться обіцянки давати Україні те, чого вона потребує – Білий дім

Укрінформ
Президент Байден має намір виконувати обіцянку, яку він дав Президенту Зеленському, що Сполучені Штати надалі забезпечуватимуть Україну всім необхідним для самозахисту, в тому числі, системами ППО для захисту від російських ракет.

Про це заявила у вівторок речниця Білого дому Карін Жан П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати надалі забезпечуватимуть Україну тим, що їй потрібно для її самозахисту»,- підкреслила представниця адміністрації США під час пресбрифінгу в Білому домі.

Читайте також: Конгрес США зберігає переважну більшість на підтримку України – сенатор Кунс

Вона наголосила, що це пообіцяв особисто президент Джо Байден під час недавньої зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні, додавши, що це передбачає, в тому числі системи протиповітряної оборони.

«Разом із нашими союзниками й партнерами ми продовжимо наші зусилля, щоби притягти російські сили до відповідальності за звірства, які вони спричинили, а також за воєнні злочини»,- додала Жан-П’єр.

Читайте також: Штати за 10 тижнів підготують наших офіцерів для управління Patriot – Резніков

Вона також зауважила, що росія у своїх спробах зламати волю українців «недооцінює силу, мужність і рішучість українського народу».

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня російська ракета влучила в будинок у Дніпрі, внаслідок чого зруйновано 236 квартир, понад 400 людей залишились без житла. Пошуково-рятувальні роботи виявили 45 загиблих, у тому числі, шістьох дітей. Щонайменше, 79 осіб отримали поранення, 28 постраждалих перебувають у лікарнях, десятеро з них у важкому стані.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі причетні до обстрілу будуть знайдені та притягнуті до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-