Штати за 10 тижнів підготують наших офіцерів для управління Patriot – Резніков

Штати за 10 тижнів підготують наших офіцерів для управління Patriot – Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков подякував силам оборони та іноземним партнерам за підтримку України у боротьбі з окупантами та розповів, за скільки часу Штати навчать українських офіцерів керувати Patriot.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.    

«Сьогодні воюють і наші ЗСУ, і Національна гвардія України, і прикордонники, і СБУ, і ГУР МОУ, і ДСНС, і цивільні люди, які забезпечують сьогодні цей переможний рух — це те, що надихає весь світ. І сьогодні, повірте мені як міністру оборони, який комунікує з міністрами оборони наших дружніх країн, так званий клуб Рамштайн — це понад 50 країн. Всі вони кажуть: «Ми з вами до кінця, і кінцем ми вважаємо вашу перемогу на полі бою». Це дуже важливо", — відзначив Резніков.

Читайте також: москва хоче сісти за стіл переговорів із Києвом на своїх умовах – Резніков

Міністр оборони України наголосив на тому, що сьогоднішні успіхи на полі бою були б неможливими без суттєвої допомоги іноземних партнерів.

«Раніше ми навіть мріяти не могли про те, що нам дадуть, наприклад Patriot, вартість якого мільярд доларів, а підготовка, яка становить 10 місяців,  мінімальна. Сьогодні ж є рішення, що наших офіцерів підготують за 10 тижнів. Такі зобов’язання взяли на себе американські партнери», — сказав Резніков.

Він висловив сподівання стосовно того, що нинішній рік стане для нашої країни переможним.

Читайте також: Столтенберг зустрінеться з Резніковим на полях «Рамштайну»

«Я вірю, що цей рік стане роком перемоги. Ми постійно говоримо про це з партнерами, і вони вірять в нашу з вами перемогу. Вони хочуть вже сьогодні бути партнерами цієї перемоги, їм подобається ця ідея, вони смакують це слово. Приклад вам розкажу навіть. На День Незалежності я хотів відзначити наших партнерів державними нагородами. Коли я їхав на «Рамштайн», то повіз їх (нагороди - ред.) із собою, але юридична процедура не дозволила їх вручити. Тоді я запропонував Ллойду Остіну, що можу передати нагороди пізніше через посла чи аташе. На що він поплескав мене по плечу та сказав, що йому не потрібні нагороди чи медалі, і що якщо я дійсно хочу зробити йому приємно, то маю занурити цю медаль у Дніпро, коли звільнять Херсон (це було до Херсонської кампанії). Звісно, коли це відбулося, я написав йому смс зі словами: «Так, зроблено, медаль у Дніпрі», — розповів  Резніков.                           

Міністр оборони відзначив працівників критичної інфраструктури, комунальників, волонтерів, медиків та представників інших професій Київської області та міста Київ, чий професійний внесок допомагав Україні давати відсіч ворогу.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінеться з міністром оборони України Олексієм Резніковим на полях «Рамштайну», який пройде 20 січня за участю глав оборонних відомств близько 50 країн під головуванням США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-