Глава МЗС Нідерландів: Потрібно більше зброї, щоб Україна перемогла на полі бою

Глава МЗС Нідерландів: Потрібно більше зброї, щоб Україна перемогла на полі бою

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра переконаний: для того, щоб Україна перемогла на полі бою, їй потрібно більше зброї.

Про це він сказав на спільній пресконференції в Гаазі з німецькою колегою Анналеною Бербок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Абсолютно ясно, що, незважаючи ні на що, єдиний спосіб дійсно вирішити цей конфлікт - це виграти його на полі бою. Тому потрібно більше зброї, ми повинні дивитися правді в очі. Якщо ми обмежимо наші зусилля, все, що ми зробили до цього часу, буде зведено нанівець”, - переконаний міністр закордонних справ Нідерландів.

Читайте також: Словаччина передала Україні ще одну САУ Zuzana-2

За його словами, 24 лютого 2022 року світ перевернувся з ніг на голову.

Війна повернулася на європейську землю, і цей світ палає у вогні. Окрім війни та кризи в Україні, ми бачимо гарячі точки по всьому світу, ми бачимо енергетичну кризу, ми бачимо зміни клімату і ерозію демократії”, - сказав Гукстра.

Читайте також: Британія допоможе Україні попри тимчасове послаблення власних сил – генерал Сандерс

Він зазначив, що Німеччина і Нідерланди не просто дуже добрі сусіди, але й також дуже сильні і надійні партнери. Як країни-сусіди і як партнери в Європейському Союзі та НАТО.

“Я твердо вірю, що, об'єднавши наші зусилля, ми можемо відігравати важливу роль у вирішенні сьогоднішніх викликів. Зокрема, щодо війни в Україні”, - зазначив представник уряду Нідерландів.

Він висловив думку, що Німеччина і Нідерланди є також партнерами щодо забезпечення того, щоб справедливість перемогла.

“З цього питання ми теж дуже близькі партнери. І будемо надалі це обговорювати - всі ті злочини, які скоюються кожного дня, але наразі нам найбільше не дає спокою депортація тисяч українських дітей до росії”, - підкреслив Гукстра.

Читайте також: Міжнародна спільнота має допомогти Україні повернути депортованих у рф дітей - Бербок

І відзначив неймовірну хоробрість і силу духу, що кожного дня демонструє народ України: “Їхній опір захищає свободу і права людини всіх європейців. І все це підтверджує моє переконання, що сила єдності є правильною відповіддю на виклики сьогодення”.

Читайте також: Бербок: Ми хочемо підтримати Україну у створенні спецтрибуналу в Гаазі

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перебуває з офіційним візитом 16 січня в Нідерландах. Під час зустрічей з керівництвом МКС і Нідерландів в центрі переговорів була агресивна війна росії проти України та її наслідки, а також європейський порядок денний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-