Сейм Польщі закликає світ урятувати життя Саакашвілі

Сейм Польщі закликає світ урятувати життя Саакашвілі

Укрінформ
Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій закликав владу Грузії негайно відпустити увʼязненого експрезидента Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон, а міжнародну спільноту - врятувати йому життя.

Резолюцію підтримали 438 депутатів нижньої палати польського парламенту, вісім висловилися проти, один утримався, передає власний кореспондент Укрінформу.

У документі зазначається, що у зв’язку з тривожною інформацією про стан Саакшвілі Сейм закликає владу Грузії негайно надати йому необхідне лікування. Депутати також звертаються до міжнародної спільноти із закликом урятувати життя та здоров'я колишнього президента Грузії.

Як указується, Сввкашвілі потребує спеціалізованого лікування, яке неможливо провести у Грузії через відсутність відповідного медичного обладнання. У Сеймі наголосили, що після завершення такого лікування він зобов’язується повернутися для продовження судового процесу.

Читайте також: Лікарі виявили у Саакашвілі отруєння важкими металами

“Сейм Польщі закликає владу Грузії дотримуватися універсальних принципів гуманізму, згідно з якими життя і здоров'я людини є найвищою цінністю. І закликає негайно дозволити Міхеїлу Саакашвілі, відповідно до рекомендацій лікарів, пройти необхідне спеціалізоване лікування за світовими стандартами. А також закликає міжнародну спільноту, друзів Грузії до солідарності та наполегливих дій для порятунку життя та здоров’я Міхеїла Саакашвілі”,- йдеться в резолюції.

Як повідомлялося, громадянина України Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року, коли він приїхав на батьківщину після восьмирічної відсутності. Йому висунуто обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Читайте також: Омбудсман закликає владу Грузії допустити його до Саакашвілі

Стаття за незаконний перетин кордону Грузії передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження в ув'язненні.

Фото: PAP/Tomasz Gzell

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-