У США суд оштрафував компанію Трампа на $1,6 мільйона

У США суд оштрафував компанію Трампа на $1,6 мільйона

Укрінформ
Суд у штаті Нью-Йорк виніс вирок щодо компанії Дональда Трампа The Trump Organization за обвинуваченнями, пов’язаними з податковим шахрайством та іншими фінансовими схемами.

Про це повідомляє в п’ятницю телеканал CNBC, передає Укрінформ.

«The Trump Organization оштрафована на $1,6 мільйона за податкове шахрайство та інші злочини, вчинені під час реалізації багаторічної схеми ухилення від сплати податків», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що дві дочірні компанії Трампа – Trump Corp. і The Trump Payroll Corp. - були засуджені до максимально можливих штрафів відповідно до законів штату Нью-Йорк. Минулого місяця вони були визнані винними за 17 пунктами, включно з обвинуваченнями в податковому шахрайстві, фальсифікації ділової документації та змови. Загалом, прокуратура штату характеризувала це як «широку та зухвалу» схему компенсації керівникам компанії, що проводилася в незаконний спосіб.

Вердикт нью-йоркського журі став першим в історії кримінальним засудженням компаній Трампа. Водночас, The Trump Organization заперечує всі правопорушення та планує оскаржити вирок.

Читайте також: У США оприлюднили податкові декларації Трампа

Як повідомляв Укрінформ, минулого вересня генпрокурор штату Нью-Йорк подала позов проти експрезидента США Дональда Трампа та його дорослих дітей. Вони звинувачувалися в «численних актах шахрайства та омані» в питаннях вартості нерухомості з метою отримання вигідних позик і пільг.

Водночас, спеціальне велике журі у штаті Джорджія розслідувало справу експрезидента Дональда Трампа та його союзників щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року. Очікується, що 24 січня відбудуться слухання в суді, щоби визначити спосіб оприлюднення звіту роботи спеціального великого журі.

У грудні минулого року в Конгресі США також завершилося розслідування в Конгресі подій 6 січня 2021 року, коли натовп прихильників Трампа після його заяв про «вкрадені» вибори штурмував будівлю Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-