У США оприлюднили податкові декларації Трампа

У США оприлюднили податкові декларації Трампа

Укрінформ
Бюджетний комітет Палати представників США у п’ятницю оприлюднив податкові декларації експрезидента Дональда Трампа за шість років, а також фінансову документацію наближених до нього осіб та організацій.

Загалом, доступними для громадськості стали 46 документів на сотні сторінок, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

«У звітах Бюджетного комітету виявлено, що Трамп не піддавався регулярній перевірці податкової служби, що вважається явним порушенням політики цього агентства, згідно з якою чинні президенти повинні проходити перевірку відповідно до звичайних процедур», - зазначається в повідомленні.

Крім того, в кожній податковій декларації, оприлюдненій комітетом, Трамп повідомляв про великі збитки, як правило, у десятки мільйонів доларів. Видання додає, що мали місце маніпуляції із сумами збитків з метою зменшення податкових зобов’язань Трампа.

Оприлюднені декларації стали предметом для вивчення фахівців і юристів. Аналітики також розглядають іноземні банківські рахунки та платіжну інформацію, яка може дати більш чітке уявлення про ведення Трампом бізнесу за кордоном.

Читайте також: Штурм Капітолія: комітет Конгресу США обвинуватив Трампа в низці злочинів

Комітет також оприлюднив звіти восьми із майже 500 бізнес-структур Дональда Трампа. До них входять фірмові торговельні марки, структури гольф-клубу в Бедмінстері, а також дві холдингові компанії високого рівня.

Як повідомляв Укрінформ, оприлюднення податкової документації експрезидента США відбулося в рамках розслідування в Палаті представників США, яка досі контролюється демократичною більшістю. Минулого тижня комітет оприлюднив загальний звіт з основними висновками, пообіцявши також розкрити безпосередньо податкові декларації Дональда Трампа в період з 2015 по 2020 роки. Тим часом, республіканці розцінили це як особисту атаку на 45-го президента-республіканця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-