Проти Трампа подали ще один позов – за шахрайство з фінансами

Проти Трампа подали ще один позов – за шахрайство з фінансами

Укрінформ
Генпрокурор штату Нью-Йорк подала позов проти експрезидента США Дональда Трампа та його дорослих дітей через «численні акти шахрайства та оману» в питаннях вартості нерухомості з метою отримання вигідних позик і пільг.

Про це повідомляє в середу агентство Reuters, передає Укрінформ.

«Позов, поданий до суду штату Нью-Йорк на Мангеттені, звинувачує Trump Organisation у неправомірних діях під час підготовки щорічних звітів про фінансовий стан з 2011 по 2021 роки», - уточнюється в повідомленні.

При цьому, відповідачами названо організацію Trump Organisation – сімейну компанію, яка управляє готелями, полями для гольфу й іншою нерухомістю по всьому світу – а також синів експрезидента Дональда Трамп-молодшого, Еріка Трамп та його доньку Іванку Трамп.

Генпрокурор штату Нью-Йорк при цьому заявила, що її офіс виявив понад 200 випадків омани щодо ​​оцінки принаймні 23 активів.

Читайте також: Трамп подав до суду на Міністерство юстиції США через обшук його маєтку

Трамп, зі свого боку, назвав цей позов однією з політичних атак його опонентів та «черговим полюванням на відьом».

Позов був цивільним, тобто не передбачав кримінального обвинувачення. Однак генпрокурор заявила, що передає звинувачення у кримінальних правопорушеннях до федеральної прокуратури Мангеттена та Служби внутрішніх доходів для розслідування.

Читайте також: Суд у США постановив призначити незалежного експерта по справі Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у серпні агенти ФБР провели обшук у будинку Трампа в Мар-а-Лаго, штат Флорида. Слідчі знайшли та вилучили засекречені документи, які не повинні були знаходитися в особистому користуванні експрезидента. Сам Трамп та його команда стверджують, що обшук здійснювався з політичною метою, оскільки експрезидент становить серйозну загрозу для демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-