Суд у США постановив призначити незалежного експерта по справі Трампа

Суд у США постановив призначити незалежного експерта по справі Трампа

Укрінформ
Федеральний суд у штаті Флорида задовольнив прохання команди юристів Дональда Трампа призначити незалежного спецексперта для перевірки матеріалів, у тому числі секретних, вилучених ФБР в його резиденції Мар-а-Лаго минулого місяця.

Відповідне рішення прийняла в понеділок окружна суддя Ейлін Кеннон – всупереч намірам Мін’юсту продовжувати розслідування, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дійсним суд надає дозвіл на призначення спеціального експерта для перевірки арештованого майна на предмет особистих речей і документів, а також потенційно конфіденційних матеріалів, що підпадають під дію привілеїв адвоката й клієнта, а також виконавчої влади», — йдеться в розпорядженні судді.

Читайте також: Трамп подав до суду на Міністерство юстиції США через обшук його маєтку

Ейлін Кеннон, призначена на посаду судді під час президентства Дональда Трампа, таким чином відкинула заперечення Мінюсту щодо залучення третьої сторони в розслідування щодо вилучених секретних документів у маєтку експрезидента.

Тепер сторони мають до 9 вересня запропонувати суду список юристів, які могли би претендувати на посаду спеціального експерта для аналізу вилучених в маєтку Трампа матеріалів. Водночас прокурорам дозволяється надалі оцінювати документи на предмет наявності в них секретних розвідувальних даних або інформації, що стосується питань нацбезпеки.

Читайте також: У Байдена позитивно оцінюють наміри розвідки вивчити ризики від дій Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у серпні агенти ФБР провели обшук у будинку Трампа в Мар-а-Лаго, штат Флорида. Слідчі знайшли та вилучили засекречені документи, які не повинні були знаходитися в особистому користуванні експрезидента. Сам Трамп та його команда стверджують, що обшук здійснювався з політичною метою, оскільки експрезидент становить серйозну загрозу для демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-