У Байдена позитивно оцінюють наміри розвідки вивчити ризики від дій Трампа

У Байдена позитивно оцінюють наміри розвідки вивчити ризики від дій Трампа

Укрінформ
Білий дім схвально поставився до розгляду розвідслужбами США потенційних ризиків для національної безпеки дій експрезидента США Дональда Трампа, який забрав додому деякі секретні матеріали після завершення терміну президенства.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це сказав речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

«Це те, що належало зробити директорові (Національної розвідки) та розвідувальним службам», - зазначив він журналістам у понеділок.

Читайте також: Трамп подав до суду на Міністерство юстиції США через обшук його маєтку

Директор Національної розвідки Авріл Гейнс у п'ятницю повідомила в листі членам Конгресу, що її відомство працює з Міністерством юстиції для вивчення секретності документів, у тому числі тих, які були вилучені під час обшуку 8 серпня у флоридській резиденції Трампа Мар-а-Лаго.

Вона також заявила, що «очолить роботу над оцінкою розвідувальними службами потенційного ризику для національної безпеки, що виникли б унаслідок розкриття відповідних документів», при цьому не втручатиметься в саме кримінальне розслідування.

Читайте також: Трампу може загрожувати ув'язнення за порушення закону про шпигунство – Politico

Того самого дня Міністерство юстиції зазначило, що веде розслідування щодо Трампа за вилучення ним матеріалів з Білого дому і вважає, що він незаконно зберігає, зокрема, документи з розвідданими й відомостями про таємні джерела.

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня внаслідок проведеного обшуку в особистому маєтку Трампа слідчі ФБР знайшли та вилучили 11 комплектів секретних документів, зокрема із грифом «цілком таємно», які не повинні були перебувати в особистому користуванні експрезидента.

Читайте також: Республіканка Чейні розглядає можливість балотуватися в президенти, аби не допустити Трампа до влади

Обшук проводився в межах федерального розслідування щодо законності вилучення та зберігання документів Трампом після того, як він залишив свою посаду в січні 2021 року, та можливого перешкоджання розслідуванню.

Трамп, який розглядає можливість участі в президентській кампанії 2024 року, назвав санкціонований судом обшук політично мотивованим. У п'ятницю він знову назвав його «зламом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-