Республіканка Чейні розглядає можливість балотуватися в президенти, аби не допустити Трампа до влади

Республіканка Чейні розглядає можливість балотуватися в президенти, аби не допустити Трампа до влади

Укрінформ
Член палати представників республіканка Ліз Чейні, відома своєю критикою експрезидента Дональда Трампа, заявила в середу, що планує стати частиною двопартійної коаліції, мета якої не допустити Трампа до влади.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в інтерв'ю NBC.

«Я вважаю, що Дональд Трамп продовжує становити дуже серйозну загрозу і ризик для нашої республіки. Думаю, що для перемоги над ним буде потрібно широкий єдиний фронт республіканців, демократів та незалежних, і саме в цьому я маю намір брати участь», - сказала вона.

Читайте також: Втручання у вибори на користь Трампа: у США розслідують роль Джуліані

Вона підтвердила, що робитиме «все можливе, аби не допустити повернення Трампа в Білий дім на майбутніх виборах. Для цього Чейні створила нову політичну структуру під назвою «Велике завдання».

«Зараз у нас є одна велика політична партія, моя партія, яка справді перетворилася на культ особи, і ми повинні повернути цю партію до тих цінностей і принципів, на яких вона була заснована», - сказала вона.

Читайте також: Під час обшуку в будинку Трампа вилучили «цілком таємні» документи – WSJ

Коли Чейні запитали, чи розглядає вона можливість балотуватися в президенти, вона зазначила, що ухвалить відповідне рішення в найближчі місяці.

За її словами, Республіканська партія нині «в дуже поганій формі», і «може знадобитися кілька виборчих циклів», перш ніж вона буде реформована й відокремлена від Трампа.

«Я абсолютно точно збираюся продовжувати цю боротьбу, - додала вона. - Це найважливіша справа, у якій я будь-коли брала участь, і гадаю, це найважливіший виклик, з яким зіткнулася наша нація в новітній історії, а може, і від часів Громадянської війни. І ми повинні перемогти».

Читайте також: Трампу може загрожувати ув'язнення за порушення закону про шпигунство – Politico

У вівторок Чейні програла праймеріз щодо висунення своєї кандидатури від республіканців на проміжних виборах іншому претендентові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-