Втручання у вибори на користь Трампа: у США розслідують роль Джуліані

Втручання у вибори на користь Трампа: у США розслідують роль Джуліані

Укрінформ
Колишній адвокат експрезидента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані в середу має постати перед спеціальним великим журі в штаті Джорджія у межах кримінального розслідування щодо втручання в президентські вибори 2020 року.

Про це повідомляє New York Times, передає Укрінформ.

Як зазначає видання, Джуліані, якого підозрюють у сприянні Трампові щодо утримання при владі, останніми тижнями став об'єктом розслідування, яке проводить Фанні Вілліс – окружний прокурор округу Фултон у штаті Джорджія.

Цього літа прокурори допитали свідків перед спеціальним великим журі про виступи Джуліані в законодавчих органах штату в грудні 2020 року, коли він поширював теорії змови про таємні валізи з бюлетенями демократів і зіпсовані машини для голосування.

Як повідомлялося, вибори у штаті Джорджія – одна з двох кримінальних справ, пов'язаних із Трампом та його оточенням. Для її розслідування було скликано спеціальне велике журі.

Друга справа стосується перевірки його фінансових угод окружним прокурором Мангеттена.

Читайте також: Оточення Трампа на слуханнях у Конгресі свідчить проти боса - NYT

Розслідування Вілліс стосується діяльності Трампа упродовж двох місяців між його поразкою на виборах та затвердженням результатів у Конгресі, включаючи телефонний дзвінок державному секретареві штату Джорджія Бреду Раффенспергеру з вимогою «знайти 11 780 голосів» для здобуття переваги. Це був один із кроків, зроблених Трампом та його союзниками для скасування результатів виборів у Джорджії. При цьому оточення експрезидента поширювало інформацію про нібито фальшування демократами результатів голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-