У Польщі назвали російське «перемир’я» пропагандистським трюком

У Польщі назвали російське «перемир’я» пропагандистським трюком

Укрінформ
Так зване перемир’я росії на період Різдвяних свят є пропагандистським трюком і черговою інформаційною завісою, за якою росія намагається приховати своє справжнє обличчя.

Про це у Твіттері написав уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору РП Станіслав Жарин, передає Укрінформ.

Як звертає увагу польський урядовець, рішення путіна про перемир’я ухвалено на заклик голови російської православної церкви кирила (Гундяєва), хоча патріарх рпц багато років пов'язаний з російськими спецслужбами, є частиною апарату влади, який веде агресивну війну проти України. За його словами, кирило особисто підтримував війну, закликав росіян йти на фронт й обґрунтовував злочинні дії росіян в Україні наданням їм рис релігійної війни.

Читайте також: путінське «перемир'я» є інформаційною операцією – ISW

“Оголошення про “припинення вогню” - це пропагандистський хід, намагання показати “росію з людським обличчям”, яка нібито поважає правила, і, водночас, це - спроба змусити Україну перейти до оборони, показати, що це Київ є агресивним, і гра, щоб виграти часи для чергової фази агресії”,- наголосив Жарин.

Він додав, що росія вчергове намагається приховати справжній характер своїх дій і пробує заплутати світ, прикриваючи свою злочинну діяльність.

Читайте також: Міноборони Литви про «різдвяне перемир’я»: вбивці втомилися й хочуть відпочити

Як раніше повідомляли ЗМІ, глава російської православної церкви кирил (гундяєв) запропонував припинити вогонь та встановити перемир'я з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, "щоб православні люди могли відвідати служби в Різдво Христове". кирил звертається "до всіх сторін, залучених до міжусобного конфлікту".

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк з цього приводу написав у Твіттері, що це є цинічною пасткою та елементом пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-