У США занепокоєні зближенням Китаю та рф на тлі розмови Сі Цзіньпіна з путіним

У США занепокоєні зближенням Китаю та рф на тлі розмови Сі Цзіньпіна з путіним

Укрінформ
Представник Держдепартаменту США висловив занепокоєння через зближення Китаю з росією на тлі телефонної розмови Сі Цзіньпіна й володимира путіна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

“Пекін стверджує, що він нейтральний, але його поведінка дає зрозуміти, що він, як і раніше, інвестує в тісні зв'язки з росією. Сполучені Штати та Європа попередили КНР про наслідки надання росії військової допомоги для її війни проти України або систематичної допомоги в обході санкцій", – зазначив представник Держдепартаменту.

За його словами, у США уважно стежать за діяльністю Пекіна, а ті, хто стане на бік москви у несправедливій війні проти України, "неминуче опиняться на неправильному боці історії".

Читайте також: Війна рф в Україні: путін сказав Сі Цзіньпіну, що ніколи не відмовлявся від переговорів

“Світ спостерігає за тим, які держави обстоюють основні принципи свободи, самовизначення та суверенітету, а які стоять поруч або мовчки підтримують росію у її навмисній та неспровокованій війні”, - сказав представник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, новий посол КНР в Європейському Союзі Фу Конг заявив, що російське повномасштабне вторгнення в Україну поставило Китай “у дуже складне становище”, Пекін не хоче “обирати між друзями” та закликає до мирного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-